Технолошко-техничкиот факултет ви ја отвора вратата кон нови перспективи, научете да бидете, да знаете, да работите, научете да живеете заедно, научете да се приспособувате на промените! Кај младите генерации изучувањето на новите материјали и запознавањето со новите технологии, како и стекнувањето со нови знаења од областа на текстилот, дизајнот и менаџментот претставува голем предизвик. Иднината е во технологијата и во новите идеи, новите материјали и новите производи. Технолошко-техничкиот факултет ќе ве научи како да бидете различни, иновативни и креативни.

 

 
 

Информирај се веднаш, испрати маил на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  Димитар Љуботенски – раководител на Студентска служба

Контакт:

   

Пробиштип

студентската служба: Елвира Павлова 

 

Телефон: +389 32 550 900   

   

 E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Адреса:  ул. „Миро Барага“ бб 

 

Пробиштип - 2210, Р.Македонија

Штип

студентската служба: Билјана Бојаџиска  

 

Телефон: +389 32 550 594

   

 E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Адреса:  ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А  

 

Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Штип

студентската служба: Данче Гркова

Телефон: +389 32 550 033
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса:  ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А  

 

Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Технички секретар

Елвира Павлова

Телефон: +389 32 550 900

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Миро Барага“ бб

 

Пробиштип - 2210, Р.Македонија

 

 

 

 

Поднесување на секаков тип на барања (пред упис на непарен семестар)
13.02.16

Подолу наведените типови на барања е потребно да се процесираат најдоцна пред почетокот на семестарот: Барањето се поднесува на шалтер на студентски прашања. Се однесува на барање за (линк до барање):

- Префрлување од друг Универзитет;

Потребно е да се приложи исписница; од Универзитетот / факултетот;

- Префрлување од еден на друг факултет / насока / студиска програма во рамките на УГД;

Потребно е да се приложи и потврда за (редовен) студент;

- Признавање на испити;

Потребно е да се приложи и уверение со положени испити од каде се бара признавање и студиска програма од истата институција;

- Промена на статус (активен, во мирување, повторно запишување на испишан студент);

Доколку го менува статусот Во мирување, се приложува и документ за оправдување на барањето за мирување;

- Промена на начин на студирање (редовен / вонреден);

Се приложува и Потврда за (редовен) студент и Изјава од студентот за истото (образец на студентски прашања);

- Промена на начин на плаќање;

- Промена на изборен предмет (линк);

За сите погоре наведени категории е потребна и уплата од 50,00 денари за административна такса. По донесувањето на одлуката, референтот на студентски прашања го информира студентот (идниот студент / задолжително да се остави телефон и е-пошта за контакт во барањето) за одлуката и постапување (уплата) во однос на истата.

Поднесување на барање најдоцна до: 10.07.2016

Процесирање на барање најдоцна до: 11.09.2016