Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Соопштение за јавна одбрана на докторската дисертација

Се закажува јавна одбрана на докторската дисертација со наслов: „Можности и перспективи за развој на туризмот во регионот на Призрен во Република Косово“, на англиски јазик „OPPORTUNITIES AND PERSPECTIVES FOR THE DEVELOPMENT OF TOURISM IN THE PRIZREN REGION IN THE REPUBLIC OF KOSOVO“, од Насер Бреса.

Повеќе...

ПОВИК за пријавување за студентите на трет циклус студии за учество на Докторски семинар, Јавна одбрана на пилот-истражувачки труд

Се повикуваат студентите на трет циклус студии запишани на студиските програми од подрачјето на Медицински науки и Здравство,  да поднесат Пријави за учество на Докторски семинар, Јавна одбрана на пилот-истражувачки труд.

Повеќе...

Известување за работилница на трет циклус на студии невронауки

Се известуваат докторандите дека работилницата за трет циклус  со наслов: Когнитивно-бихејвиоралните психотерапии во третманот на пострауматското стресно растројство  ќе се одржи на ден 17.12.2019 (вторник) на ФМН, прв спрат, со почеток од 13.00 часот.

Одговорен наставник: проф. д-р Ленче Милошева

Работилницата е од областа на когнитивните невронауки и когнитивно бихејвиоралните психотерапии, наменета за докторандите на Невронауки кои се заинтересирани за научни истражувања од овие области. Добредојдени се и докторандите од другите студиски програми на Факултетот за медицински науки.

Работилницата е поддржана од УГД научно истражувачкиот проект:  „Рационално-емотивнa бихејвиорална терапија и природата и структурата на пострауматското стресно растројство“, раководител: проф. д-р Ленче Милошева

Работилницата е вреднувана со 5 ЕКТС кредити, 150 часови вкупна оптовареност на докторандот. 

Работилницата е ограничена на 10 пријавени кандидати.

Известување

 

Се известуваат заинтересираните студенти на трет циклус студии запишани на студиските програми од подрачјето на Медицински науки и Здравство дека краен рок за пријавување за Докторски семинар и Јавна презенација на пилот-истражувачки труд што се закажани за 17.12.2019 год. е среда, 11.12. 2019 год.

Школа за докторски студии