Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

 
 
 
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Заверка на непарен и упис на парен семестар во учебна 2017/2018 година во електронскиот индекс

Се информираат студентите од прв циклус на студии дека е овозможена заверка на непарен семестар и упис на парен семестар во учебна 2017/2018 година.

За студентите од студиските програми (генерации) започнувајќи од 2009/2010 година и за сите идни генерации, заверка на непарен и упис на парен семестар се реализира исклучиво преку електронскиот индекс. За студентите од студиските програми (генерации) 2007/2008 и 2008/2009, заверка на непарен и упис на парен семестар се реализира на шалтер на студентска служба (со приложување на соодветните уплатници за пријавување на испит(и), административна такса, како и физички пријави).

Согласно календарот на годишни активности терминот за заверка на непарен семестар во учебна 2017/2018 година е од 27.12.2017 до (заклучно со) 15.01.2018 (23:59 часот). 

Предуслови за заверка на непарен семестар се:

- Електронски потпис по сите предмети за редовните студенти. Постои можност за купување најмногу до 2 потписи (100 денари од кредит на приходна шифра 723019);

- Проектни задачи по сите предмети (100 денари за една проектна задача на приходна шифра 723013);

- 200,00 денари за заверка на семестар на приходна шифра 723019 (+ останати трошоци, доколку студентот должи, по основ партиципација или друг основ).

Согласно календарот на годишни активности терминот за упис на парен семестар во учебна 2017/2018 година е од 23.01.2018 до (заклучно со) 15.02.2018 (23:59 часот).  

Предуслови за упис на парен семестар:

- Заверен непарен семестар;

- Расположливи средства од: