Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

 
 
 
 • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 •   

Пријавување на испити во Февруарска двојна сесија 2018 година

Се информираат студентите од прв циклус на студии дека е потребно да реализираат навремена уплата на финансиски средства за пријавување на испити во Февруарска (двојна) сесија 2018 година.

За студентите од прв циклус на студии започнувајќи од студиска програма (генерација) 2009/2010 година и за сите идни генерации, пријавувањето на испити се реализира исклучиво преку електронскиот индекс. За студентите од прв циклус на студии од студиските програми (генерации) 2007/2008 и 2008/2009, пријавувањето на испити се реализира на шалтер на студентска служба со приложување на соодветните уплатници за пријавување на испити, административна такса и физички пријави.

Термините за реализација на испити во Февруарска (двојна) испитна сесија се:

 • Пријавување на испити: Од 12.01.2018 (00:00 часот), до (заклучно со) 24.01.2018 (23:59 часот),
 • Полагање на испити:
  • Февруарска Прва сесија 2018 година: Од 25.01.2018 до (заклучно со) 05.02.2018, и
  • Февруарска Втора сесија 2018 година: Од 05.02.2018 до (заклучно со) 15.02.2018.
 • Резултати од испити:
  • Февруарска Прва сесија 2018 година: Од 05.02.2018 до (заклучно со) 10.02.2018, и
  • Февруарска Втора сесија 2018 година: Од 15.02.2018 до (заклучно со) 20.02.2018

Тарифникот за пријавување на испити е прикажан во продолжение: