Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Упис на непарен семестар во учебна 2018/2019 година и пријавување на испити во Августовска испитна сесија 2018 година

Се информираат студентите од прв циклус на студии дека рокот за упис на непарен семестар во учебна 2018/2019 година е од 13.08.2018 до (заклучно со) 30.09.2018 година.

Студентите од генерациите 2007/2008 и 2008/2009, овие активности ќе може да ги реализираат на шалтер  на студентска служба.

Во прилог е легенда на потребните уплати за сите можни случаи на упис на непарен семестар, во зависност од начинот на студирање и начинот на плаќање, кои е потребно да се реализираат при упис на непарен (1, 3, 5, 7, 9 и 11) по прв пат, втор пат, трет пат или повисок пат.

Во прилог е легенда на потребните уплати за упис на апсолвентски семестар во зависност од начинот на студирање и начинот на плаќање.

Потребни кредити за упис на повисок непарен семестар:

  • За упис на 3-ти семестар се потребни минимум 36 кредити;
  • За упис на 5-ти семестар се потребни минимум 90 кредити;
  • За упис на 7-ми семестар се потребни  минимум 150 кредити;
  • За упис на 9-ти и 11-ти семестар се потребни минимум 210 кредити.

Термините за реализација на испити се:

- Пријавување на испити во Августовска испитна сесија 2018 година: Од 06.08.2018 (00:00 часот), до (заклучно со) 12.08.2018 (23:59 часот),

Полагање на испити:

- Августовска испитна сесија 2018 година: Од 13.08.2018 до (заклучно со) 21.08.2018, и

Резултати од испити:

- Августовска испитна сесија 2018 година: Од 22.08.2018 до (заклучно со) 26.08.2018, и

Тарифникот за пријавување на испити е прикажан во продолжение: