Вести и настани
Спортистите од УГД на 35. Универзитетски спортски игри „Sport Fest 2015“ - Истанбул, Турција
photo one

18.05.2015
Трето место и бронзен медал за екипата на УГД во футсал, четврто место во кошарка, настап во полуфиналните натпревари во одбојка, настап во четврт финале и петто место во индивидуална конкуренција во пинг-понг...

Јуниорките на УГД први на Европски одбојкарски шампионат
photo one

01.06.2015
Јуниорките на Одбојкарскиот клуб „УГД“ постигнаа голем успех на Европското првенство што се одржа во Скопје, од 28 до 31 мај...

Државни универзитетски лиги
photo three

Од своето основање во 2007 година, Универзитетот „Гоце Делчев“ зема учество во меѓууниверзитетските натпревари организирани и поддржани од Универзитетската спортска федерација на Република Македонија и станува рамноправен член во оваа федерација.
Почнувајќи од 2007 година, студентските спортски екипи на Универзитетот „Гоце Делчев“ во мал фудбал, кошарка, пинг-понг и шах учествуваат во:
системот на натпревари државни универзитетски лиги на Република Македонија;
државни универзитетски куп натпревари на Република Македонија.

Меѓународни натпреварувања

Спортистите на Универзитетот „Гоце Делчев“, покрај забележителните резултати на државните натпревари, имаат и забележителни настапи и постигнувања на меѓународните универзитетски натпревари.
За истакнување се двете учества и постигнувањата на каратистите на Универзитетот „Гоце Делчев“ на универзитетските карате шампионати...

image