Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Вебинар на тема: Кинеска философска традиција

11 декември 2021 г. (сабота) - 12 часот.

Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип во соработка со Филозофското друштво на Македонија (ФДМ) организира вебинар на тема „Кинеска философска традиција“.

Настанот ќе се одржи во сабота (11.12.2021 г.) од 12 часот на Microsoft Teams.

Настанот е поддржан од Кинеската амбасада во Скопје.

  • Модератор: проф. д-р Трајче Стојанов, професор на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип
  • Поздравно обраќање – проф. д-р Мишко Џидров, проректор за настава и студенти на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип
  • Говорник: амбасадорот на Република Кина во Република С. Македонија, Н.Е. Џанг Зуо, тема: Филозофската мудрост на дипломатската мисла на Кси Џинпинг (на кинески јазик со превод на англиски јазик)
  • Говорник: д-р Игор Радев, тема: Кинеската философија - почетоци, општествено-политички контексти и општи текови (на македонски јазик)
  • Отворена дискусија

Сите заинтересирани можат да го проследат настанот онлајн на следниов линк:

Click here to join the meeting