Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

 • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 •    

ФТБЛ ќе ја раскаже приказната за кинеската храна

Настанот ќе се одржи во петок на 24.12.2021 г. од 10 часот на Microsoft Teams.

Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип организира настан на темаПриказна за кинеската храна. Настанот е поддржан од Кинеската амбасада во Скопје.

Поздравно обраќање: проф. д-р Татјана Бошков, декан на Факултет за туризам и бизнис логистика, Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип

Поздравно обраќање: проф. д-р Мишко Џидров, проректор за настава и студенти на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип

Поздравно обраќање: амбасадор на Република Кина во Република С. Македонија, Н.Е. Џанг Зуо (на кинески со превод на англиски јазик)

Учесници: Студентите на Факултет за туризам и бизнис логистика

Теми:

 1. Фестивали на храна и познати кинески шеф готвачи (Ана Спасовска)
 2. Кинеската храна според регионите (Јована Ангелковиќ)
 3. Најчесто користени методи за подготовка на кинеска храна (Кико Јовановски)

Видеозапис: Подготовка на кинески јадења

 • Tomato and Egg Soup (Антонио Георгиевски)
 • Yangzhou Fried Rice (Горан Атанасов)
 • Diced Chicken (Марија Џингарска)
 • Fried Chicken Legs (Драган Биков)
 • Pan Fried Dumplings/Guo Tie (Јован Мишковски)
 • Chow Mein/Stir-fried Noodles (Кристина Бошнакова)

Работен јазик: Македонски јазик

Модератор: д-р Душица Попова, доцент на Факултет за туризам и бизнис логистика, Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип

Сите заинтересирани можат да го проследат настанот онлајн на следниов линк:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_YzdiYmNmNDQtODdkOS00NjM0LTkyMzctZjBiYTM2NTY2MTc3%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2244e77a94-f072-4e8f-821a-fc2dc02cc65d%22%2c%22Oid%22%3a%22bdff2398-f36e-4db9-bfe8-faf965a01f37%22%7d