Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Известување за работилница на трет циклус на студии невронауки

Се известуваат докторандите дека работилницата за трет циклус  со наслов: Когнитивно-бихејвиоралните психотерапии во третманот на пострауматското стресно растројство  ќе се одржи на ден 17.12.2019 (вторник) на ФМН, прв спрат, со почеток од 13.00 часот.

Одговорен наставник: проф. д-р Ленче Милошева

Работилницата е од областа на когнитивните невронауки и когнитивно бихејвиоралните психотерапии, наменета за докторандите на Невронауки кои се заинтересирани за научни истражувања од овие области. Добредојдени се и докторандите од другите студиски програми на Факултетот за медицински науки.

Работилницата е поддржана од УГД научно истражувачкиот проект:  „Рационално-емотивнa бихејвиорална терапија и природата и структурата на пострауматското стресно растројство“, раководител: проф. д-р Ленче Милошева

Работилницата е вреднувана со 5 ЕКТС кредити, 150 часови вкупна оптовареност на докторандот. 

Работилницата е ограничена на 10 пријавени кандидати.

Известување

 

Се известуваат заинтересираните студенти на трет циклус студии запишани на студиските програми од подрачјето на Медицински науки и Здравство дека краен рок за пријавување за Докторски семинар и Јавна презенација на пилот-истражувачки труд што се закажани за 17.12.2019 год. е среда, 11.12. 2019 год.

Школа за докторски студии

 

Известување за одржување работилницата за трет циклус

Се известуваат докторандите на трет циклус,  дека работилницата за трет циклус  со наслов: „МЕТОДИ ЗА ДЕТЕКЦИЈА И ЕВАЛУАЦИЈА НА ГЕНОТОКСИЧНОСТ“ ќе се одржи на ден 06.12.2019 (петок) во Биохемиската лабораторија во Текстилното училиште, со почеток од 9.30 часот.

Одговорни наставници: проф. д-р Татјана Рушковска и проф. д-р Невенка Величкова

Работилницата е поддржана од НАТО проектот со наслов: „Теренски детектор за генотоксичност од хемиски, биолошки, радиолошки, нуклеарни и експлозивни направи“.

Работилницата е вреднувана со 5 ЕКТС кредити, 150 часови вкупна оптовареност на студентот. 

Работилницата е ограничена на 10 пријавени кандидати.

Повеќе...

Докторски семинар

Се известуваат пријавените докторанди дека Докторскиот семинар и одбраната на пило-истражувачки трудови ќе се одржи на 19.11.2019 г. (вторник) со почеток во 10 часот во Свечената сала на Факултетот за образовни науки, УГД, Штип.

Школа за докторски студии

Повеќе...

Соопштение за јавна одбрана на докторската дисертација

Се закажува јавна одбрана на докторската дисертација под наслов: “Еколошки и социо-економски аспекти за управување на опасен отпад на локално ниво“ од м-р Агрон Алили.

Јавната одбрана на докторската дисертација ќе се одржи на ден  27.11.2019г. со почеток во 13 часот, во Конференциската сала на Кампус 2, Штип.

Повеќе...