Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Странски студенти

Запиши се на УГД!

Сите идни странски студенти кои сакаат своето школување да го продолжат на УГД се добредојдени!

Приемот на студенти се врши преку отворен конкурс што секоја година го објавува Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип. Постојат три уписни рокови објавени во Конкурсот за запишување на студенти на прв циклус студии на кои идните странски студенти можат да се пријават.

Странските студенти кои сакаат да се запишат на студиските програми на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип треба да ги исполнат следниве услови:

  • завршено четиригодишно средно образование;
  • решение од Министерство за образование и наука за признавање на дипломата од средно образование;
  • сертификат за познавање на македонски јазик А1 и А2 ниво или потврда за познавање на македонски јазик за државјаните на балканските држави.

Поврзани страници

  1. Водич за странски студенти (.pdf)
  2. Потребни документи
  3. Аплицирање за виза во Амбасада на РМ
  4. Регулирање на привремен престој во РМ
Контакт лице/Contact person
Pavlinka Pavlova - Miteva

Tel: +389 32 550 093

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Fax: +389 32 390 700

Address:

„Krste Misirkov“ No.10-A P.O. Box 201 

Stip 2000

North Macedonia