Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Известување за нов начин за администрација на студентската пракса преку е-индекс / издавање на упатница, нејзина верификација и враќање на студентски прашања

Се известуваат студентите од прв циклус на студии на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип дека почнувајќи од лето 2016/2017 (пракса која е услов за упис на повисока студиска година во учебна 2017/2018 година), почнува да се применува нов начин за издавање и процесирање на упатницата за реализација на студентската пракса, што е услов за упис на повисока студиска година, целосно преку е-индекс:

- Креирање на запис во електронскиот индекс (со сите потребни информации), генерирање на документот и печатење од страна на самиот студент;

 - Реализација на праксата во избраната компанија и верификација на упатницата и пополнетиот (од страна на студентот) дневник за пракса од страна на одговорното лице во компанијата, и

 - Приложување на верифицираната упатница (со потпис/печат од компанијата) на студентски прашања заради складирање во досието и регулирање на исполнетиот услов за упис на повисока студиска година во еиндекс, како и приложување на верифицираниот дневник за пракса кај менторот на ниво на факултет (продекан за настава).

Напомена: возможно е генерирање на упатница и за претходните учебни години, доколку студентот во моментот не располага со документација за реализирана пракса во минатото. 

 Потребните чекори се дадени во следното УПАТСТВО.