Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Промена / Ресетирање на лозинка

Студентите може да реализираат промена или ресетирање на лозинка на следниот начин:

Во случај кога студентот ја знае тековната лозинка

Во случај кога студентот не ја знае тековната лозинка

(Предуслов: во електронскиот индекс да е внесена приватна електронска пошта. Доколку не постои потребно е студентот да ја приложи на студентска служба со образец)

 Постапка за промена на лозинка:

 1. Отворете ја страната

https://pwdreset.ugd.edu.mk/promenalozinka.aspx

 2. Во полето „Корисничко име“ внесете UGD\ime.BrojNaIndeks

 3. Во полето „Old password“ внесете ја Вашата моментална лозинка

 4. Во полињата „New password“ и „Confirm new password“ внесете ја новата лозинка која е потребно да ги задоволува долу наведените правила

 5. Стиснете Enter или кликнете на Submit

 

 Постапка за ресетирање на лозинка:

 1. Отворете ја страната

 https://passwordreset.ugd.edu.mk/default.aspx

 2. Во полето „Корисничко име“ внесете  UGD\ime.BrojNaIndeks

 3. Во полето „Код“ внесете го кодот кој по автоматизам веднаш се испраќа на Вашата приватна пошта

 4. Во полињата „Нова лозинка“ и „Потврди нова лозинка“ внесете ја новата лозинка која е потребно да ги задоволува долу наведените правила

5. Стиснете Enter

 При внесувањето на нова лозинка мора да се почитуваат следниве правила:

 1. Лозинката мора да содржи од 8 до 16 карактери

 2. Мора да содржи 3 од 4 типа на карактери (мали букви, големи букви, бројки и/или специјални знаци)

 3. Не смее да се повторува со 10 претходно користени лозинки во УГД

 4. Не смее да содржи дел од корисничкото име

 5. Да поминале 24 часа од последната промена на лозинка