Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Пријавување на испити во Априлска (дополнителна) сесија 2021 година

Се информираат студентите од прв циклус на студии дека е потребно да реализираат навремена уплата на финансиски средства за пријавување на испити во Априлска (дополнителна) сесија 2021 година.

За студентите од прв циклус на студии започнувајќи од студиска програма (генерација) 2009/2010 година и за сите идни генерации, пријавувањето на испити се реализира исклучиво преку електронскиот индекс. За студентите од прв циклус на студии од студиските програми (генерации) 2007/2008 и 2008/2009, пријавувањето на испити се реализира на шалтер на студентска служба со приложување на соодветните уплатници за пријавување на испити, административна такса и физички пријави.

Термините за реализација на испити во Априлска (дополнителна) сесија 2021 година се:

- Пријавување на испити: Од 05.04.2021 (00:00 часот), до (заклучно со) 15.04.2021 (23:59 часот),

- Полагање на испити: Од 19.04.2021 до (заклучно со) 29.04.2021.

Тарифникот за пријавување на испити е прикажан во продолжение: