Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Августовка (дополнителна) испитна сесија 2020

За студентите од прв циклус на студии се организира дополнителна августовска испитна сесија која ќе трае од 17 до 28 август 2020 година.

За студентите од прв циклус на студии започнувајќи од студиска програма (генерација) 2009/2010 година и за сите идни генерации, пријавувањето на испити се реализира исклучиво преку електронскиот индекс. За студентите од прв циклус на студии од студиските програми (генерации) 2007/2008 и 2008/2009, пријавувањето на испити се реализира на шалтер на студентска служба со приложување на соодветните уплатници за пријавување на испити, административна такса и физички пријави.

Термините за реализација на испити во Августовска (дополнителна) сесија 2020 година се:

- Пријавување на испити: Од 10.08.2020 (00:00 часот), до (заклучно со) 16.08.2020 (23:59 часот),

- Полагање на испити: Од 17.08.2020 до (заклучно со) 28.08.2020.

Тарифникот за пријавување на испити е прикажан во продолжение: