Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Пријавување на испити во Септемвриска двојна сесија 2022 година

Се информираат студентите од сите три циклуси на студии за предвидените термини за реализација на испити во Септемвриска двојна сесија:

  • Пријавување на испити во Септемвриска прва сесија 2022: Од 17.08.2022 (00:00 часот), до (заклучно со) 23.08.2022 (23:59 часот),
  • Пријавување на испити во Септемвриска втора сесија 2022: Од 07.09.2022 (00:00 часот), до (заклучно со) 13.09.2022 (23:59 часот)
  • Полагање на испити во Септемвриска прва сесија 2022: Од 25.08.2022 до (заклучно со) 06.09.2022
  • Полагање на испити во Септемвриска втора сесија 2022: Од 15.09.2022 до (заклучно со) 27.09.2022

Напомена: Двете сесии се независни една од друга

Потребни уплати за пријавување на испит за прв циклус на студии:

Потребни уплати за пријавување на испит за втор и трет циклус на студии:

Приходна шифра

Сума

723013

520

Административна такса

50

520 = 500 денари за пријавување на испит + 20 денари за пријава

Наведените суми се однесуваат за пријавување на еден испит.