Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Премин од едни на други студии

Во текот на студиите, студентот може да премине од едни на други сродни студии на исто ниво внатре во рамките на единицата, на Универзитетот или од некој друг универзитет, под услови утврдени со студиската програма, со тоа што преминувањето од едни на други студии не е допуштено во прва година на студии.

Повеќе...

Продолжување на студиите после прекинување на студирањето

Студент кој нема да ја запише наредната студиска година кога има услов за запишување на наредна студиска година, или не ја презапише истата студиска година кога нема услов за запишување на наредна студиска година, или не го активира мирувањето на студиите кое му е одобрено на одреден временски период, ќе се смета дека настапило прекинување на студиите.

Повеќе...

Подкатегории