Вести и настани
Ова се победниците на Универзитетските спортски игри
photo one

25.03.2019
По повод патрониот празник на Универзитетот „Гоце Делчев” во рамките на Универзитетските спортски игри, кои се одржуваат традиционално, беа одиграни финалните натпревари во футсал и беа доделени наградите во сите спортови....

Учество на УГД на Авицена женска трка
photo one

02.04.2019
Универзитетот „Гоце Делчев“ за првпат учествува во седмата Авицена женска трка во Скопје...

Државни универзитетски лиги
photo three

Од своето основање во 2007 година, Универзитетот „Гоце Делчев“ зема учество во меѓууниверзитетските натпревари организирани и поддржани од Универзитетската спортска федерација на Република Македонија и станува рамноправен член во оваа федерација.
Почнувајќи од 2007 година, студентските спортски екипи на Универзитетот „Гоце Делчев“ во мал фудбал, кошарка, пинг-понг и шах учествуваат во:
системот на натпревари државни универзитетски лиги на Република Македонија;
државни универзитетски куп натпревари на Република Македонија.

Меѓународни натпреварувања

Спортистите на Универзитетот „Гоце Делчев“, покрај забележителните резултати на државните натпревари, имаат и забележителни настапи и постигнувања на меѓународните универзитетски натпревари.
За истакнување се двете учества и постигнувањата на каратистите на Универзитетот „Гоце Делчев“ на универзитетските карате шампионати...

image