Вести и настани
УГД дел меѓународен проект кој ќе ја пренесува филозофијата на Теквондо кај младите
photo one

14.03.2022
Во рамките на Еразмус + проектот BeValueR, во кој дел од проектниот тим се и професори од УГД, одржаа состанок на УГД учесници од пет држави...

(Видео) УГД дел од тимот кој ќе развива програма за двојни кариери кај спортистите
photo one

02.07.2021
Преку проект кој е насловен како „Тениски клуб за двојни кариери“, Универзитетот „Гоце Делчев“ заедно со неколку други спортски организации и институции од странство ќе креира програми за обука на спортистите да имаат двојни кариери...

Државни универзитетски лиги
photo three

Од своето основање во 2007 година, Универзитетот „Гоце Делчев“ зема учество во меѓууниверзитетските натпревари организирани и поддржани од Универзитетската спортска федерација на Република Македонија и станува рамноправен член во оваа федерација.
Почнувајќи од 2007 година, студентските спортски екипи на Универзитетот „Гоце Делчев“ во мал фудбал, кошарка, пинг-понг и шах учествуваат во:
системот на натпревари државни универзитетски лиги на Република Македонија;
државни универзитетски куп натпревари на Република Македонија.

Меѓународни натпреварувања

Спортистите на Универзитетот „Гоце Делчев“, покрај забележителните резултати на државните натпревари, имаат и забележителни настапи и постигнувања на меѓународните универзитетски натпревари.
За истакнување се двете учества и постигнувањата на каратистите на Универзитетот „Гоце Делчев“ на универзитетските карате шампионати...

image