Search
|     contact@ugd.edu.mk

Апликациите за Фулбрајт стипендисти достапни на веб страната на U.S. Embassy

Споделете

Aпликациите за програмите за студенти и Фулбрајт стипендисти сега се достапни на веб-страницата и платформите за социјалните медиуми на Амбасадата на САД во РСМ.

За апликациите на Фулбрајт стипендист, посетете го: Конкурс за стипендисти за Фулбрајт (https://mk.usembassy.gov/the-fulbright-scholar-competition-for-the-academic-year-2025-2026-is-now-open/ ). Оваа програма ги олеснува постдокторските студии, вклучувајќи постдокторски истражувања и/или комбинација од постдокторски истражувања и настава за професори од различни професионални средини.

За апликациите за студенти Фулбрајт, посетете го: Студентски натпревар за Фулбрајт (https://mk.usembassy.gov/the-fulbright-student-competition-for-the-2025-2026-academic-year-is-now-open/ ). Оваа програма дава можности за постдипломски студии на студенти на додипломски студии, како и на оние кои моментално се запишани на постдипломски или докторски програми. Подобните студенти, исто така, може да аплицираат за да го спроведат своето истражување за магистерски или докторски труд во Соединетите Американски Држави преку оваа стипендија.

Во наредниот период, за заинтересираните студенти или наставничкиот кадар на УГД, од страна на претставници на Амбасадата на САД ќе бидат организирани средби на кои подетално ќе се презентираат можностите кои ги нудат овие програми.