Search
|     contact@ugd.edu.mk

Конкурси

Конкурси

ИНТЕРЕН КОНКУРС за избор на демонстратори

Врз основа на член 94 и член 163 од Законот за високото образование, член 304 од Статутот на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип и врз основа на Одлуката на Универзитетски

Соопштенија за студенти

Конкурс за програмата за стручно и професионално усовршување

Конкурс за запишување на кандидати на програмата за стручно и професионално усовршување за стекнување на педагошко-психолошка и методска подготовка на Факултетот за образовни науки

Конкурси

Стипендии од Амбасадата на САД за студенти од Македонија – новинарство и еколошки прашања

Амбасадата на САД во Скопје ги поканува студентите да аплицираат за две летни школи – Студии на американските институти (SUSI) за студентски лидери од Европа на следниве теми: еколошки прашања

Конкурси

Конкурс за есеи

Конкурс за студенти од додипломски и магистерски студии на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола и Универзитетот на

Конкурси

Повик за стипендии од програмата: Leonhard-Euler-Programme 2024-2025

Институтот Европа на Универзитетот Сар поканува заинтересирани за Програмата Leonhard-Euler 2024-2025, финансирана од Германската организација за академска размена и германското Министерство за надворешни работи. Оваа програма поддржува заеднички бинационални истражувачки