Search
|     contact@ugd.edu.mk

мај 29, 2024

Технологија

Факултетот за информатика коорганизатор на меѓународна конференција

Од 21 до 23 мај 2024 г. во Охрид се одржа Меѓународна конференција за информатика и математика, посветена на проф. д-р Смиле Марковски, која беше коорганизирана од Факултетот за информатички

Конкурси

„Меѓународната парламентарна стипендија“ (ИПС) на германскиот Бундестаг за 2025 година

Програмата „Меѓународна парламентарна стипендија“ (ИПС) на германскиот Бундестаг за 2025 година е насочена кон млади дипломци кои се ангажирани, отворени, со интерес за политика и со волја активно и одговорно

Вести

27. Конгрес на хемичарите и технолозите на Македонија од 25 до 28 септември во Охрид

Со учество на над 250 учесници со пленарни предавања, усни и постер презентации, и годинава ќе продолжи традицијата на одржување на Конгрес на хемичарите и технолозите на Македонија.

Вести

Отворен и кариерен ден на УГД

Универзитетот „Гоце Делчев“ организираше Отворен и кариерен ден. На едно место беа од една страна студентите, а од друга компаниите во кои во иднина тие ќе ја гледаат можноста за