Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

 • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 •    

Еразмус + програма за студентите при УГД

Link to the web page of Erasmus+ at UGD

Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип веќе неколку години успешно ја реализира Еразмус + програмата со Европските партнер Универзитети. Студентите и вработените при УГД имаат можност да бидат дел од оваа незаборавно искуство преку програмата за студентска мобилност и мобилност на вработени.

Со цел оваа програма да биде што е можно поблиску до студентите, УГД во текот на годината постојано организира информативни денови и со станоци со претставници од Националната Агенција. Сите нови информации и повици можете да ги следете во делот Активности.

Ерасмус плус програмата е наменета за сите редовно запишани студенти при УГД кои имаат завршено најмалку 2 семестри од студиите. Студентската размена можат да ја реализираат во еден од партнерските Универзитети чија листа е прикажана во делот Еразмус + партнерски Универзитети. Во зависност од договорот студиската разнема може да се реализира во 6 или 12 месеци.

Услови за аплицирање:

 • Студентите да ја имаат завршено прва година од студиите;

 • Да имаат постигнато солиден успех за време на студиите;

 • Да имаат одлично познавање на англискиот јазик;

Потребни документи:

 • Уверение за положени испити;

 • Копија од индекс;

 • CV;

 • Мотивациско писмо;

 • Две препораки од професор;

 • Копија од сертификати, пофалници, награди;

 • Пополнета пријава за изразување на интерес за учество во Еразмус + програмата;

ИЗЈАВА за вработени

ИЗЈАВА за студенти

Mobility Agreement - Staff Mobility For Teaching

Mobility Agreement - Staff Mobility For Training

Партнерски Универзитети со кои имаме склучено договори за Еразмус + мобилности