Search
|     contact@ugd.edu.mk

Настани

Настани

Проекција на филмот „Конференцијата во Ванзе“ по повод 81 година од Депортацијата на Евреите од Македонија

Во рамките на одбележувањето на 81 година од депортацијата на Евреите од Македонија, во вторник (30 јануари) во Штип ќе биде одржана проекција на филмот „Конференцијата во Ванзе“.

Настани

Предавање на Фулбрајт стипендист на ФМН

Ве покануваме на предавање на проф. д-р Lorraine Wallace, Фулбрајт стипендист, на тема „Health Literacy: What You Say, What They Hear“. Научете повеќе за здравствената писменост во контекст на исхраната

Настани

Научна конференција на тема „Македонија-Крстопат на епохи цивилизации и култури, историја – археологија – уметност“

Институтот за историја и археологија при Факултетот за образовни науки, на 23 ноември 2023 година, организира Прва меѓународна научна конференција на тема „Македонија – Крстопат на епохи цивилизации и култури,

Настани

Проф. д-р Никола Смилков од УГД со самостојни изложби во САД и во Словенија

Во изминатиот период реномираниот ликовен уметник и  професор на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип  д-р Никола Смилков имаше неколку самостојни меѓународни изложби кои предизвикаа меѓународен интерес и внимание. Едната изложба

Настани

„Секвенци на рефлексијата“ – изложба на скулптури на проф. д-р Слободан Милошески

На 10 ноември 2023 г., во 20 часот, во просториите на Младински културен центар во Скопје ќе биде отворена Изложбата „Секвенци на рефлексијата“ од авторот Слободан Милошески. Изложбата е составена

Настани

Денови на млади истражувачи на Земјоделски факултет

Земјоделски факултет при Универзитет „Гоце Делчев” – Штип од 8 до 10 ноември организира „Денови на млади истражувачи“. Во рамките на настанот се предвидени работилница, студентска конференција, како и бројни

Настани

ФОН домаќин на средба меѓу уредници на списанија за образование

Уредници на списанија за воспитание и образование од Србија, Босна, Хрватска и Македонија следната недела ќе остварат заедничка средба и неколку предавања на Факултетот за образовни науки на УГД. Во