Search
|     contact@ugd.edu.mk

Нашите студенти

Нашите студенти

Мојот пат до успехот со УГД – Тина Петрова

„Никогаш не отстапувајте од вашите соништа, работете со многу љубов и труд, не се обесхрабрувајте доколку имате неуспеси во работата и секогаш самоуверено чекорите кон успехот. “

Нашите студенти

Мојот пат кон успехот со УГД – Никола Велков

„Настрана од редовните предавања, искористете ги сите можни проекти, предавања, дебати понудени од страна на вашиот факултет. Никогаш не престанувајте да инвестирате во себеси!“

Нашите студенти

Мојот пат кон успехот со УГД – Лолита Спирова

„Сѐ е возможно, само бидете посветени, не се откажувајте од своите идеи, соништа и поставени цели. Со љубов, труд и посветеност се постигнуваат сите цели во животот.“

Нашите студенти

Доделени признанијата „Инженерски прстен 2023“, Ана Михаиловска од ФПТН лауреат

Ана Михаиловска, студентка на Факултетот за природни и технички науки на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, е меѓу 12-те добитници на признанието „Инженерски прстен“ за 2023 година

Нашите студенти

Маја Дејаноска-Алчевска – Факултет за медицински науки, Општа медицина

Клучна предност во текот на студиите беше тоа што имавме можност да бидеме вклучени во различни проекти и настани, да даваме сопствени идеи и истите да бидат реализирани од страна на Факултетот

Нашите студенти

Студентка од Машински факултет е промовирана како една од 20-те студентки од инженерските факултети

Бојана Стојанова од Машински факултет е промовирана како една од дваесетте студентки од инженерските факултети на државните универзитети во земјава на иницијативата Global Engineer Girls – North Macedonia