Search
|     contact@ugd.edu.mk

Вести

Вести

(Видео) УГД преку соработка со бизнисот ќе формира Научноистражувачки центар за циркуларна и зелена економија

Во рамките на соработката меѓу Универзитетот „Гоце Делчев“ и Стопанската комора на Македонија, денес беше промовиран проектот „Циркуларна и зелена економија“. Станува збор за проект кој ги спојува науката и

Вести

(Видео) Проф. д-р Мираковски: Иднината на Универзитетот е во новите, млади кадри

Во традиционалното предновогодишно интервју за универзитетските медиуми, ректорот на УГД, проф. д-р Дејан Мираковски, истакна дека развојот на УГД се должи на човечкиот потенцијал и тој мора да се засилува.

Наука

Науката донесе правда – проф. д-р Тодор Арсов од УГД дел од историски процес за ослободување на жена осудена за чедоморство

Професорот Тодор Арсов од Факултетот за медицински науки на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип е еден од научниците генетичари, кои успеаја дваесет години подоцна да докажат дека жена обвинета за

Вести

ТТФ учествуваше во јубилејното промовирање на „Сто години театарска дејност во Штип“

На 20 декември 2023 година Технолошко-техничкиот факултет учествуваше во промовирањето на јубилејното издание „Сто години театарска дејност во Штип” и „Сто години од раѓањето на големиот великан, поет, основоположник на

Вести

Претставници на Царинската управа на средба и предавање со студентите на Економскиот факултет

Студентите на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип се запознаа со работата на Царинската управа на РСМ, преку предавање и презентација од првите луѓе на Управата – директорот Стефан Богоев и помошник директорот на Сектор за меѓународна соработка и европска интеграција, проекти и стратешко планирање, Златко Ветеровски